Reklama

Potrawy wigilijne

Ryba w pierzynce

[ TEMATY ]

jedzenie

ryby

GRAZIAKO

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

Składniki

1 kg filetów soli lub dorsza
20 dag pieczarek
1 cebula
1 jabłko (najlepiej lobo)
2-3 łyżki gęstej śmietany
7 dag żółtego sera (ementalera)
łyżka soku z cytryny
przyprawa typu vegeta
sól
pieprz

Wykonanie

Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć, oprószyć obficie przyprawą typu vegeta i skropić sokiem z cytryny. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor, przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki. Pieczarki obrać, pokroić w talarki, przesmażyć z cebulką, przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć na rybę. Na pieczarki ułożyć plasterki jabłek. Śmietanę wymieszać z żółtym serem startym na tarce i wyłożyć na wierzch. Zapiekać ok. 30 min w piekarniku o temp. 150°C.

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

2012-11-27 13:56

Oceń: +2 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Biała ryba z awokado

[ TEMATY ]

przepisy

kuchnia

jedzenie

GRAZIAKO

CZYTAJ DALEJ

Święto górniczego stanu w Wałbrzychu

2025-12-04 20:21

[ TEMATY ]

Wałbrzych

św. Barbara

bp Ignacy Dec

barbórka

ks. Mirosław Benedyk/Niedziela

Barbórkowy pochód zgromadził liczne delegacje gwarków, przypominając o żywej tradycji górniczej miasta

Barbórkowy pochód zgromadził liczne delegacje gwarków, przypominając o żywej tradycji górniczej miasta

Święta Barbara uczy nas, że wiara i odwaga prowadzą do prawdziwego szczęścia - podkreślił bp Ignacy Dec podczas wałbrzyskich uroczystości ku czci patronki górników.

Wałbrzych, miasto o głęboko zakorzenionej tradycji górniczej, 4 grudnia ponownie uczciło święto swojej szczególnej orędowniczki. Barbórkowe obchody zgromadziły liczne delegacje górnicze, mieszkańców i młodzież szkolną, przypominając o żywej pamięci, którą Wałbrzych wciąż pielęgnuje.
CZYTAJ DALEJ

Przegląd "Niedzieli Wrocławskiej" na 7 grudnia 2025

2025-12-05 12:17

ks. Łukasz Romańczuk

Co znajdziemy w najnowszym numerze "Niedzieli Wrocławskiej"? Zapraszamy do obejrzenia przeglądu prasy

Zamknij X
CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

REKLAMA

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję